Hoop en vrees, landelijk congres

De themadag hoop & vrees vindt dit jaar plaats op 10 oktober 2015 tussen 12.30 – 17.00 uur in congrescentrum de Eenhoorn in Amersfoort. Deze dag is speciaal bedoeld voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten.

Landelijke themamiddag

Tijdens deze themamiddag zullen de nieuwste medische ontwikkelingen, bijwerkingen van behandelingen en kwaliteit van leven centraal staan.  Aan het woord komen dr. Mariette Agterof, internist-oncoloog in het St. Antonius Ziekenhuis en dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog in het AVL. Dr. Sonke zal informatie geven over de laatste medische ontwikkelingen rondom te hoofdbehandeling bij uitgezaaide borstkanker. Dr. Agterof zal spreken over de mogelijkheden met betrekking tot ondersteunende behandelingen bij bijwerkingen pijn, angst en vermoeidheid. Bovendien zal zij een korte toelichting geven op het keuze-instrument 'Uitgezaaide Borstkanker'. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen Adrienne, Jette en Ineke hun persoonlijke kijk op hun leven met uitgezaaide borstkanker. De dag zal worden geleid door Sonja Robben, Directeur Branchevereniging IPSO (Inloophuizen en Psycho-oncologische centra).

Onderdeel van het programma is de première van de korte film 'Het boek is nog niet uit...'. In deze film vertellen drie vrouwen openhartig hoe zij hun leven invulling geven, waar ze tegenaan lopen, aankijken tegen de eindigheid van hun leven. 'Het boek is nog niet uit...' is een productie Kick Stokvis Mediaproducties.

Naast het landelijke congres in Amersfoort organiseert BVN dit jaar voor het eerst, in samenwerking met IPSO en regionaal betrokkenen, lokale bijeenkomsten in heel Nederland. Deze staan vooral in het teken van ontmoeting en het delen van elkaars ervaringen, het bespreken en uitwisselen rondom problemen en andere situaties waar lotgenoten ook mee kampen. Met name op sociaal emotioneel gebied, maar ook andere onderwerpen zoals 'werk' kunnen ter sprake komen. Je kunt naast het landelijk congres ook deze lokale bijeenkomsten bezoeken. Deze vinden plaats in  Nieuw-Vennep (12 oktober),  Weert (14 oktober), Roosendaal (26 oktober) en Haren (28 oktober).

Programma

12.30    Inloop

13.00    Muzikale opening en welkom door dagvoorzitter Sonja Robben

13.15    Spreker Gabe Sonke | nieuwe hoofdbehandelingen 

14.00    Pauze

14.15    Spreker Mariette Agterof | ondersteunende behandelingen 

15.00    Pauze

15.15    Première film, inclusief interviews met de vrouwen uit de film: Jette, Ineke en Adrienne

16.30    Afsluiting door het koor van 'zingen voor je leven'

Kosten

De kosten voor het congres zijn € 10,-. Consumpties zijn hierbij inbegrepen.

Datum

zaterdag, 10 oktober, 2015 - 12:30 tot 17:00 uur

Locatie

Eenhoorn, Amersfoort
2 Barchman Wuytierslaan
3818 LH Amersfoort
033 - 467 37 30