Klachten na bestraling? Wat kan hyperbare zuurstoftherapie voor jou betekenen?

Het succes van de bestraling van kwaadaardige cellen in een gezwel, is alom bekend. Minder bekend zijn de klachten die maanden tot jaren na de bestraling alsnog ontstaan. Deze schaduwzijde overkomt 54% van de bestraalde patiënten zoals uit recent onderzoek blijkt van het IKNL.

Bij de nabehandeling van kankerpatiënten worden tot nu toe vooral pijnstillers voorgeschreven en doorverwezen naar pijnpoli’s, fysiotherapie en oedeemtherapie. Dit is het gevolg van de onbekendheid met de hyperbare zuurstoftherapie bij zowel patiënt als arts. Tijdens een voorlichtingsavond zal door specialisten T.P. van Rees Vellinga en A. van den Brink worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling. Het gaat om bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en het gebied van de kaak, hoofd, hals.

Deze late complicaties zijn heel goed te bestrijden met de toediening van 100% zuurstof in een speciale drukkamer. Zodoende kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook die kwetsbare weefsels worden bereikt, die beschadigd zijn geraakt.

Voor deze avond is een patiënte uitgenodigd om te vertellen over haar positieve ervaringen met zuurstoftherapie. Deze therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Deelname aan de voorlichtingsavond is gratis. Voor meer informatie kun je bellen naar 0113-234290  of een mail sturen naar info@hyperbaarcentrum.nl.

In het personeelsrestaurant op de eerste etage.

Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.

 

Contact

Miek van Rees Vellinga - Nuyten
06 12230702

Datum

woensdag, 19 februari, 2020 - 19:30 tot 21:30 uur

Locatie

Adrz ziekenhuis, in het personeelsrestaurant op de eerste etage.
’s-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes
06 20830968

Bijlagen