Lezing Houvast in je leven na kanker

Borstkanker zet je wereld op zijn kop. Niets in jouw wereld lijkt meer hetzelfde. Voor je omgeving lijkt het leven weer normaal te worden, maar jij moet opnieuw je draai zien te vinden. Hoe je dat kunt doen, hoor je tijdens de lezing 'Vind weer houvast in je leven na kanker'.

Kanker raakt je op alle niveaus van je mens-zijn. Je lichaam heeft het zwaar te verduren gehad en misschien ondervind je daar blijvende gevolgen van, zoals vermoeidheid, pijn of een grotere prikkelgevoeligheid. Je wordt geconfronteerd met emotionele gevolgen, zoals angst en onzekerheid over de toekomst. Je gedachten gaan met je aan de haal en je ligt ‘s nachts te piekeren. De ervaring van kanker heeft iets met je gedaan. Je bent geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Dit kan moeilijke vragen oproepen zoals ‘wat vind ik belangrijk in het leven, waar wil ik mijn tijd aan besteden?’ Soms is het antwoord heel duidelijk, soms weet je het zelf ook niet en worstel je met je veranderde ‘jij’.

Kortom: kanker zet je wereld op zijn kop. En dat verandert niet zomaar op het moment dat je behandelingen voorbij zijn. En alles wat je wilt is houvast en rust vinden om je leven weer op een fijne en zinvolle manier op te pakken. Tijdens de lezing vertelt Martha Rijkmans* hoe je dit kunt doen en geeft ze een aantal tips mee om hier verder mee aan de slag te gaan. Zodat je zo snel mogelijk weer volop van het leven kunt genieten.

De lezing vindt plaats op dinsdag 17 september 19.15-21.00 uur in het Inloophuis Haaglanden. Deelname aan de lezing is gratis.

*Martha is getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ze werkte als regressietherapeut totdat ze in 2016 borstkanker kreeg. Na haar herstel is ze zich in haar praktijk Leven & Zo volledig gaan richten op het coachen van vrouwen na (borst)kanker.

Contact

Inloophuis haaglanden
070 3080654

Datum

dinsdag, 17 september, 2019 - 19:15 tot 21:00 uur

Locatie

Inloophuis Haaglanden
Mexicosingel 52
2548 HB Den Haag
070 3080654

Bijlagen