Lezing: Wat u wilt - Over zorg en zelfregie

‘Wat ú wilt.’ ‘Over zorg en zelfregie.’ Dat is het onderwerp van een lezing die wij houden op 13 september 2017 in De Nieuwe Kolk, Assen. Zorg in de laatste levensfase | Sander de Hosson, longarts van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hij gaat in op de behoeften die patiënten met een ongeneeslijke ziekte in deze fase kunnen hebben en op de knelpunten die er kunnen zijn.

Soms moet een zorgverlener en alleen zijn om een luisterend oor te bieden. In andere gevallen is medicatie nodig om benauwdheid of pijn af te remmen. En als het nodig is, regelt hij en het ziekenhuis een bruiloft voor een stervende patiënt. Zelfregie bij kanker | Cees van der Boom, initiatiefnemer & coördinator Robijn huijs Assen. Hij gaat in op de emotionele rollercoaster die mensen ervaren na het vernemen van de diagnose kanker. Hun (overvolle) agenda wordt met een grote veeg leeggemaakt en in de plaats daarvan komt een heel nieuwe agenda vol onderzoeken, behandelingen en meer. Hoezo ‘eigen regie?’ Hoezo ‘zelfredzaamheid?’ Een van de gasten had het over: ‘Help, ik genéés …’ Ook naasten zitten in deze achtbaan: hoe kun je als partner, familielid, vriendin, vriend, mantelzorger, collega of werkgever een rol spelen in het leven van een ernstig of misschien wel ongeneeslijk zieke? Deze avond is 'voor iedereen' die meer wil weten over zorg en zelfregie in de laatste levensfase en over de periode van diagnose kanker waarna een rollercoaster start naar herstel of juist niet.

Reserveer je toegangskaart ad € 12,50 bij theater De Nieuwe Kolk: https://www.dnk.nl/theater/wat-u-wilt/13-09-2017-20-00/
De lezingen starten om 20:00 uur.
Inloop vanaf 19:00 uur met gratis koffie of thee.

Er zijn diverse informatiestands aanwezig, o.a. van borstkankervereniging nederland.

http://robijnhuijs.nl/wat-u-wilt/

Kaartverkoop is nu gestart en verloopt voorspoedig.

Contact

Cees van der Boom
06 51 609 198

Datum

woensdag, 13 september, 2017 - 20:00 tot 22:30 uur

Locatie

De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1
9401 ET Assen
088 012 88 88