Retraite voor jongvolwassenen met en na de diagnose kanker

Je bent in de bloei van je leven, volop bezig met LEVEN, en dan trekt de diagnose kanker plots aan de handrem. Je leven staat op zijn kop, er komt zoveel op je af en vaak is er weinig tijd voor contact met jezelf. Op een bepaald moment zul je je leven weer langzaam proberen op te pakken. Dat is niet altijd even makkelijk. Om je heen leven je leeftijdgenoten op volle toeren door en ben je veelal omringd door oudere medepatiënten. Ook kunnen er bijvoorbeeld vragen opkomen over wat nou echt belangrijk is in jouw leven en wie jij bent als persoon. Naast deze levensvragen, kunnen ook slaapproblemen, pijn, vermoeidheid, stresssymptomen, angst en zorgen over de toekomst thema's zijn waar je tegenaan loopt.

Het kan dan helpen om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf en met aandacht stil te staan bij hoe het met je is, en wat je verlangt in deze tijd van leven. In een prachtig oud landschap, op een plek waar warmte, zorg en verstilling centraal staan, kom je tot rust en word je uitgenodigd om met aandacht letterlijk en figuurlijk stil te staan bij wat de diagnose kanker in jouw leven betekent. Je krijgt de mogelijkheid actief ruimte te maken voor wie je nog meer bent dan je ziekte, voor wat je nodig hebt om met hernieuwde energie verder te gaan met je leven. En natuurlijk ontmoet je er andere jonge mensen die weten wat jij doormaakt, waarmee je samen op zoek kunt gaan naar jouw richting in dit leven.

Een retraite op de Hof van Kairos: meditatie - en aandachtoefeningen, op jezelf zijn, wandelingen door de natuur, uitwisseling met anderen, zorg voor het lichaam in de vorm van massages en lekker eten: ze helpen je om weer in contact te komen met jezelf. Ben je eraan toe om een paar dagen écht voor jezelf te zorgen, en hernieuwde energie op te doen? Stuur dan een mailtje naar info@hofvankairos of bel op 0543-563763. Van harte welkom.

Meer informatie. De retraites worden financieel ondersteund door Roparun.

Ervaringen: ..Tijdens mijn herstelproces ben ik vaak hard aan het werk. Ik werk hard om te accepteren dat ik ziek ben geworden, om positief te blijven, om het leven weer op te pakken en om geloof te houden in een goede toekomst. Tijdens de retraite viel dat harde werken even helemaal stil. Ik voelde me gedragen. Er ontstond ruimte voor ontspanning en overgave, en er begon weer energie te stromen... ...Twijfel, angst en eenzaamheid verdwenen even naar de achtergrond. Het werd stil in mij. Er ontstond ruimte om de nieuwe ontdekkingen en ervaringen van de afgelopen periode hun plek te laten vinden… ...Op deze plek laat ik mijn zorgen los en wordt er nieuwer energie en levenslust aangeraakt. Daar raak ik mijn kern en ben ik geen ziekte... ...De rust en de zorg die je in de Hof ontvangt, lijken wel uit de muren te komen. Alles gebeurt met werkelijke aandacht...

Info en aanmelding www.hofvankairos.nl/retraite-voor-jongvolwassenen-met-kanker

Contact

Ria Hengeveld
+31543563763

Datum

vrijdag, 12 oktober, 2018 - 14:00 uur tot maandag, 15 oktober, 2018 - 14:00 uur

Locatie

Hof van Kairos
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk
0543-563763