Swim to Fight Cancer Eindhoven

Op zondag 16 september zwemmen meer dan honderd deelnemers een parcours van 2 kilometer in het Eindhovens Kanaal. Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Deelnemers aan Swim to Fight Cancer Eindhoven leveren niet alleen een bijzondere sportieve prestatie, ze dragen ook hun steentje bij aan het goede doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Onderzoek dat keihard nodig is, want op dit moment krijgt een op de drie mensen in Nederland kanker.

Buddy Swim

Swim to Fight Cancer Eindhoven introduceert dit jaar de Buddy Swim. De Buddy Swim is bedoeld voor mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan Fight cancer en op 16 september mee willen zwemmen, maar vanwege hun gezondheid niet in staat zijn om de volledige 2.000 meter af te leggen. Deze zwemmers nodigen wij uit om samen met een Buddy deel te nemen. Dit tweetal zwemt samen tot het punt waarop zij inschatten veilig de eindstreep te kunnen halen. Hier keren zij, en zwemmen naar de Finish. De Buddy blijft te allen tijde bij de zwemmer, maar de Eindhovense Reddingsbrigade is uiteraard alert en kan op elk gewenst moment ondersteuning bieden.

Swim to Fight Cancer is een initiatief van stichting ‘Fight cancer’. Een mooi en rebels initiatief wat de afgelopen jaren ontzettend is gegroeid. Het is ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar mee zwemmen, ieder van hen met een bijzondere reden. In 2018 zijn er naast Eindhoven nog 10 andere deelnemende steden. Gezamenlijk de strijd aangaan en ons inzetten voor een toekomst waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!

Meer informatie: https://eindhoven.swimtofightcancer.nl/

Contact

Anne van der Linden
0655685760

Datum

zondag, 16 september, 2018 - 14:30 tot 18:00 uur

Locatie

Eindhovens Kanaal - Eindhovense Roeivereniging Beatrix
Kanaaldijk-Noord 61
5642 JA Eindhoven

Bijlagen