Voorlichtingsavond in Goes: Klachten na uw bestraling? Wat kan hyperbare zuurstoftherapie voor u betekenen?

Het succes van de bestraling van kwaadaardige cellen in een gezwel, is alom bekend. Minder bekend zijn de klachten die maanden tot jaren na de bestraling alsnog ontstaan. Deze schaduwzijde overkomt 54% van de bestraalde patiënten zoals uit recent onderzoek blijkt van het IKNL. Bij de nabehandeling van kankerpatiënten worden tot nu toe vooral pijnstillers voorgeschreven en worden patiënten doorverwezen naar pijnpoli’s, fysiotherapie en oedeemtherapie. Dit is het gevolg van de onbekendheid met de hyperbare zuurstoftherapie bij zowel patiënt als arts.

Tijdens deze voorlichtingsavond zal door specialisten T.P. van Rees Vellinga en A. van den Brink worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling. Het gaat om bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en het gebied van de kaak, hoofd, hals. Deze late complicaties zijn zeer goed te bestrijden met de toediening van 100% zuurstof in een speciale drukkamer. Zodoende kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook de kwetsbare weefsels die beschadigd zijn geraakt worden bereikt.

Voor deze avond is een patiënte uitgenodigd om u te vertellen over haar ervaringen met de zuurstoftherapie en welk positieve resultaten ze heeft ervaren. Daarnaast zal oncologiefysiotherapeute N. Christis een lezing verzorgen over de mogelijkheden van fysiotherapie voor kankerpatiënten. Deze therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor meer informatie tel: 0113-234290 of mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Locatie: Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in het ADRZ Goes

Inloop: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.

Contact

Miek van Rees Vellinga - Nuyten
0612230702

Datum

donderdag, 15 augustus, 2019 - 19:30 tot 21:30 uur

Locatie

ADRZ Goes
’s Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes
0113-234290